دلایل اصلی فریز شدن ارز دیجیتال (مسدود شدن رمز ارز )
- 8 دقیقه
در دنیای ارزهای دیجیتال، مشکلات و تهدیدهای گوناگونی سرمایه گذاران این ارزها را تهدید می کنند. یک مورد از این دست مشکلات مربوط به فریز شدن ارز دیجیتال می باشد. در این مقاله قصد داریم در مورد فریز شدن ارز دیجیتال مطالبی را بیان کرده و در ادامه به بررسی دلایل و مراحل فریز کردن ارزهای دیجیتال بپردازیم. در نتیجه توصیه می کنیم تا پایان با وب سایت متاورس یاب همراه باشید.
فریز شدن ارز دیجیتال چیست؟
فریز شدن ارزهای دیجیتال برای فعالان بازار ارزهای دیجیتال نامی آشنا می باشد. در ابتدای این مقاله قصد داریم به این سوال که فریز شدن ارز دیجیتال چیست؟ پاسخ دهیم و به صورت کامل با این مشکل آشنا شویم. فریز شدن ارز دیجیتال به این معنی است که ارز دیجیتال موجود در کیف پول یا حساب صرافی شما قابل خرید و فروش و یا انتقال به سایر ولت ها نباشد. در صورتی که رمز ارزها در حساب صرافی شما نگهداری شوند، فریز کردن آن توسط صرافی پیچیدگی خاصی نداشته و به راحتی می تواند حساب شما را فریز نماید. در نتیجه توصیه ما این است ارز های دیجیتال خود را در حساب صرافی نگهداری نکرده و آن را به کیف پول شخصی خود منتقل کنید.
فریز کردن ارز دیجیتال در کیف پول های شخصی فرایندی پیچیده می باشد. با این حال با استفاده از روش بلاک لیست کردن آدرس والت هر شخص می توان ارزهای دیجیتال موجود در آن را فریز نمود. با این روش امکان انتقال رمز ارزها به آن کیف پول وجود نخواهد داشت و همچنین نمی توان از این کیف پول به سایر حساب ها و ولت ها رمز ارزی انتقال داد. در نتیجه توصیه می شود از کیف پول های امن برای نگهداری ارزهای دیجیتال استفاده کنید تا از فریز شدن دارایی های شما جلوگیری شود. در ادامه به این سوال که چرا ارزهای دیجیتال فریز می شوند؟ پاسخ خواهیم داد.
دلایل فریز شدن ارز دیجیتال
دلایل زیادی برای این که ارزهای دیجیتال فریز می شوند وجود دارد. از اصلی ترین دلایل فریز شدن ارزهای دیجیتال مربوط به مشاهده فعالیت های مشکوک در یک حساب کاربری در صرافی های ارز دیجیتال می باشد. برای جلوگیری از حملات سایبری به پروتکل های رمز ارزها و یا مصادره دارایی های نامشروع از این روش استفاده می شود. با این حال در بعضی مواقع فریز شدن ارز دیجیتال به دلیل فعالیت های خرابکارانه اتفاق می افتد. همان طور که در بخش قبلی مقاله نیز اشاره شدن یکی از مواردی که باعث بلاک لیست کردن آدرس والت افراد می شود، وجود این دست فعالیت های مشکوک و عجیب می باشد.
به عنوان مثال در مواردی که کاربر قصد استفاده از یک باگ موجود در شبکه جهت مینت کردن ارز دیجیتال و انتقال آن به کیف پول شخصی خود را دارد احتمال بلاک شدن کیف پول شخصی فرد و شناسایی آن به عنوان یک فعالیت مشکوک وجود دارد. در سایر موارد این امر به دلیل درخواست نهادهای قانونی و یا پلیس اتفاق می افتد و کاربر نخواهد توانست به دارایی های خود دسترسی پیدا کند.
مراحل فریز کردن ارز دیجیتال کدامند؟
در این بخش به این سوال که پاسخ می دهیم که فریز شدن ارز دیجیتال چه مراحلی دارد؟ همان طور که در قسمت قبلی نیز اشاره شد این فرایند می تواند توسط پلتفرم ها و یا با درخواست نهادهای قانونی مختلف مانند بازرسان بخش های خصوصی و بازرسان دولتی و حتی توسط هکرها اتفاق بیفتد. فریز کردن ارزهای دیجیتال توسط هر یک از نهادها شامل مراحل مختلفی می باشد که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
فریز کردن رمز ارز توسط پلتفرم ها
همان طور که گفته شد در صورتی که رمز ارزها در حساب صرافی شما نگهداری شوند، فریز کردن آن توسط صرافی پیچیدگی خاصی نداشته و به راحتی می تواند حساب شما را فریز نماید. پلتفرم ها نیز مانند صرافی های ارز دیجیتال می توانند دارایی های رمز ارز شما را فریز نموده و با استفاده از ابزارهای مخصوص تطبیق ارز دیجیتال بر ورود و خروج کیف پول ها نظارت داشته باشند و انطباق آن ها را با قوانین خود مورد بررسی قرار دهند. نحوه انجام تراکنش ها و انتقال توکن ها می تواند به عنوان یک فعالیت مشکوک شناسایی شود. مراحل فریز کردن ولت ارز دیجیتال توسط پلتفرم ها شامل موارد زیر می باشد:
- گزارش دادن فعالیت مشکوک به سازمان FinCEN یا سازمان مشابه
- درخواست توضیح فعالیت مشکوک از سمت کاربر
- منع نمودن کاربر از انجام تراکنش های دارای حجم بالا
- فریز موقت دارایی های شخص
- اخراج شخص از پلتفرم
فریز کردن ارز دیجیتال توسط بازرسان خصوصی
در برخی موارد فعالیت های مشکوک مانند استفاده از یک باگ موجود در شبکه جهت مینت کردن ارز دیجیتال و انتقال آن به کیف پول شخصی توسط یک کاربر اتفاق خواهد افتاد و قربانیان این فعالیت ها با مراجعه به بازرسان خصوصی می توانند درخواست فریز کردن ارز دیجیتال بدهند. در برخی از این موارد پلتفرم ها با بازرسان خصوصی همکاری خواهند نمود. فرایند فریز کردن ارز دیجیتال توسط بازرسان خصوصی شامل مراحلی مانند جمع آوری داده ها، استفاده از تحلیل های مرتبط با بلاک چین و درخواست های اطلاعات از کاربران می باشد.
فریز شدن رمرارزها توسط بازرسان دولتی
یکی دیگر از انواع فریز شدن رمز ارزها مربوط به فریز شدن ارزهای دیجیتال توسط بازرسان دولتی می باشد. به طور معمول پس از گزارش فعالیت مشکوک توسط پلتفرم ها، بازرسان دولتی اقدام به فریز کردن ارزهای دیجیتال خواهند نمود. این فرایند شامل مراحل زیر می باشد:
- جمع آوری اطلاعاتی مانند آدرس کیف پول، جزئیات تراکنش و …
- استفاده از ابزارهای تحلیل بلاک چین برای مشخص شدن هویت و مبدا و مقصد تراکنش های انجام شده مشکوک
- درخواست اطلاعات کاربری که مشکوک می باشد از پلتفرم ارز دیجیتال
فریز شدن رمز ارز توسط هکرها چگونه است؟
در پاسخ به این سوال که فریز کردن رمز ارز توسط هکرها چگونه اتفاق می افتد باید گفت همان طور که اشاره کردیم یکی دیگر از روش های فریز شدن رمز ارزها بلک لیست کردن کیف پول کاربران و مصادره رمز ارزهای موجود در آن می باشد. به این نوع از حملات هکری، کلاهبرداری هانی پات (Honeypot Scam) می گویند. در این روش کلاهبرداری توکن های فریز شده به قربانی فروخته خواهند شد. این نوع کلاهبرداری تنها در صرافی های غیر متمرکز قابل انجام می باشد. با این روش امکان انتقال رمز ارزها به کیف پول قربانی وجود نخواهد داشت و همچنین نمی توان از این کیف پول به سایر حساب ها و ولت ها رمز ارزی انتقال داد. همچنین این کار باعث افزایش قیمت یک توکن به دلیل کاهش عرضه در بازار خواهد شد.
این روش یک نوع کلاهبرداری رایج می باشد و موارد زیادی از این نوع روش کلاهبرداری در صرافی های غیر متمرکزی مانند یونی سواپ، کوئیک سواپ و پنکیک سواپ رخ می دهد. در ادامه پیشنهاد می کنیم مقاله رودمپ ارز دیجیتال را بخوانید.
سوالات متداول
فریز شدن ارزهای دیجیتال به این معنی است که ارز دیجیتال موجود در کیف پول یا حساب صرافی شما قابل خرید و فروش و یا انتقال به سایر ولت ها نباشد.
در این روش کلاهبرداری توکن های فریز شده به قربانی فروخته خواهند شد. این نوع کلاهبرداری تنها در صرافی های غیر متمرکز قابل انجام می باشد.
برای جلوگیری از این مشکل لازم است تا قوانین مربوط به پلتفرم ها رعایت شوند. همچنین عدم استفاده از روش های مشروع برای به دست آوردن ارز دیجیتال از دیگر راه های مقابله با این مشکل می باشد.
از اصلی ترین دلایل فریز کردن ارزهای دیجیتال مربوط به مشاهده فعالیت های مشکوک در یک حساب کاربری در صرافی های ارز دیجیتال می باشد. با این حال در بعضی مواقع فریز کردن رمز ارز به دلیل فعالیت های خرابکارانه اتفاق می افتد.
گزارش دادن فعالیت مشکوک به سازمان، درخواست توضیح فعالیت مشکوک از سمت کاربر، منع کاربر از انجام تراکنش های سنگین، فریز موقت دارایی های ارز دیجیتال کاربر و اخراج کردن کاربر از پلتفرم
شامل مراحلی مانند جمع آوری داده ها، استفاده از تحلیل های مرتبط با بلاک چین و درخواست های اطلاعات از کاربران می باشد.
با استفاده از روش بلاک لیست کردن آدرس والت هر شخص می توان ارزهای دیجیتال موجود در آن را فریز نمود.
2 نظر