پروژه نورالینک ایلان ماسک دانشنامه

پروژه نورالینک ایلان ماسک چیست؟ همه چیز در مورد Neuralink

پروژه نورالینک مرتبط با شرکت تازه تاسیس و قوی در رابطه با تکنولوژی عصبی می باشد. این پروژه با هدف ارتقا مغز انسان بوده و تفاوت هایی با متاورس دارد که توجه بسیاری از فعالان این حوضه را به خود جلب کرده است.

همراه سایت متاورس یاب باشید.

نورالینک در سر

پروژه نورالینک (Neuralink) چیست؟

در واقع پروژه نورالینک تمرکز خود را بر پرورش و ارتقا ذهن انسان گذاشته است. به طور دقیق تر نورالینک از دو کلمه Neuron و Link تشکل شده است که منظور از نورون همان سلول های بافت عصبی موجود در بدن انسان می باشد و کلمه Link به معنا اتصال یا پیوندی به حساب می اید.

همان طور که تا به اکنون متوجه شده اید هدف از این پروژه تست و آزمایش هایی در بدن انسان و مغز او می باشد که تحت عنوان تراشه ای به نام نورالینک قرار است در مغز انسان جایگذاری شود. هدف از این جایگذاری بررسی واکنش نورون های عصبی مغز به این تراشه می باشد که توسط کامپیوتر های مخصوص و سایل پزشکی به ان دسترسی پیدا می کنند.

در ابتدا هدف از ساخت این تراشه کمک به افرادی بود که از نظر ذهنی و مغزی ناتوانی دارند، بوده است چرا که با جایگذاری این تراشه در مغز ان ها دیگر از نظر جسمی ناتوانی ای نخواهند داشت اما هدفی که امروزه مختصصان و فعالان این حوضه در رابطه با تراشه نورالینگ دارند ایجاد یک کامپیوتر در مغز انسان می باشد.

ایجاد کامپیوتر در مغز انسان ها یک ایده جدید و بسیار مفید می باشد چرا که با وجود این کامپیوتر ادم ها دیگر نیازی به حمل کامپیوتر و سیستم های این گونه چون لپ تاپ برای انجام کار هایشان ندارند و در هر موقعیتی می توانند با استفاده از اپشنی که دارند مشکلات خودشان را رفع کنند!

یک دیگر از فوایدی که این تراشه برای انسان ها دارد وجود حافظه ای قوی تر از ذهن افراد می باشد با این وجود جهان دیگر با مریضی هایی چون آلزایمر خداحافظی خواهد کرد.

نورالینک

بررسی تاریخچه نورالینک و ارتباط ان با ایلان ماسک

شرکت نورالینک توسط ایلان ماسک یکی از بزرگ ترین کارافرینان جهان و مدیر عامل شرکت خصوصی خودروسازی تسلا تاسیس شده است و ارتباط این پروژه با ایلان ماسک به این گونه می باشد. ایلان ماسک نیز قصد دارد سایز های کوچک تری از تراشه نورالینک را انتشار دهد که جایگذاری ان ساده تر صورت بگیرد او با این کار به فکر ساده سازی حراجی جایگذاری تراشه است.

شرکت Neuralink Corporation یک شرکت امریکایی بوده که از سال 2016 شروع به کار کرده است در رابطه با کار این شرکت می توان گفت ان ها قصد تولید تراشه های ارتباطی با مغز و کامپیوتر را دارند و از سراسر جهان بهترین پزشک های مغز و اعصاب را دعوت به این پروژه کرده اند.

ایلان ماسک در رابطه با مقایسه هایی که بین متاورس و پروژه اش صورت می گیرد گفته است:

متاورس نوعی تبلیغات به حساب می اید که اینده ای را در بر ندارد و خود نیز سبب بیماری های روانی و جسمی می شود اما نورالینک علاوه بر اینکه یک گام مثبت برای صنعت پزشکی و کمک به معلولان جسمی به حساب می ایند توانایی های خاص و مفیدی برای زندگی انسان ها دارد. او مقایسه بین این دو را کاری بیهوده می خواند چرا که از نظرش نورالینک اینده اینترنت در جهان می شود.

کدام شرکت ها بر روی این طرح سرمایه گذار کرده اند؟

شرکت ها و سرمایه گذاران بسیاری به این پروژه و موفقیت امیز بودن ان امید دارند از این رو نورالینک در سال 2020 تا کنون مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. شرکت های بسیاری از سر تا سر جهان خواستار سهیم شدن در این پروژه هستند که چند نمونه از ان ها شامل شرکت سرمایه گذاری Vy Capitah از شهر دبی و شرکت بزرگ Google Ventures که به عنوان اصلی ترین سرمایه گذار گوگل به حساب می اید، می باشند.

شرکت های دیگری چون شرکت سرمایه گذار فیس بوک Founderrs Fund، اسپیس ایکس، اسپایفای، اسانا، دیپ مایند، لیفت و هم چنین افرادی چون ارسام از بنیان گذاران بزرگ Coibase و کن هاروی از سرمایه گذاران پروژه نورالینک می باشند.

نحوه کار این پروژه چگونه است؟

اولین گام این پروژه جای گذاری تراشه در مغز انسان است که با عمل های حراجی این امر صورت می گیرد اما نکته بعدی در این باره این است که تراشه نورالینک سبب می شود تا انسان ها به واسطه کامپیوتر به دستگاه های مختلفی وصل شوند و با دنیایی از توانایی های جدید برخوردار شوند!

تا کنون این طرح و ایده تنها نظری از تیم ایلان ماسک بوده و هنوز اطلاعاتی در رابطه با واکنش مغز انسان با وجود این تراشه مطرح نشده است. بیشتر مردم این ایده را کاری انجام نشدنی و تخیلی می دانند اما تکنولوژی بار ها و بار ها به انسان ها ثابت کرده است که توانایی های غیر قابل باوری دارد، از این رو ایجاد این تراشه نیز به دور از ذهن نمی باشد.

اما ایلان ماسک برخلاغ مردم نظر متفاوتی دارد و گفته است: این تراشه همانند ساعت هوشمند عمل می کند و فرد تنها با داشتن یک گوشی موبایل و اتصال ان به تراشه از طریق بلوتوث می تواند هر کار و عملی که از ذهنش خطور می کند را انجام دهد یا به نوعی ان را کنترل کند. نکته موجود در این رابطه این است که باید در ابتدا مسائلی که قصد دارید این تراشه برایتان انجام دهد را به ان اموزش دهید یا اطلاعات لازم برای انجام ان عمل را وارد حافظه و دیتا های تراشه کنید.

اصطلاحات کاربردی در نورالینک

اصطلاحات رایج در این پروژه شامل BMI، MBI و BCI می باشد که حروف نام برده شده به نوعی مخفف یک عبارت طولانی هستند. حال قرار است در این قسمت از مقاله به بررسی این اصطلاحات و کاربرد معنایی ان ها پردازیم.

این سه واژه متعلق به عبارت های Machine-Brain Interaction، Brain-machine interface و Brain-Computer Interface می باشند که علاوه بر تفاوت های تلفظی و نوشتاری، هر سه دارای یک معنا هستند. همان طور که می دانید Brain در زبان انگلیسی به معنای مغز بوده و این موضوع نشان دهنده ارتباط این سه واژه با مغز می باشد. به طور دقیق تر این واژه ها به ارتباط مغز و کامپیوتر مربوط هستند و سیگنال هایی را که در اثر ارتباط مغز و کامپیوتر می باشند را بین نورون ها جا به جا می کنند و در اخر به سیستم انتقال می دهند.

سوالات متداول

کدام شرکت ها بر روی این طرح سرمایه گذار کرده اند؟

چند نمونه از ان ها شامل شرکت سرمایه گذاری Vy Capitah از شهر دبی و شرکت بزرگ Google Ventures که یک به عنوان اصلی ترین سرمایه گذار گوگا به حساب می اید می باشند.
شرکت های دیگری چون شرکت سرمایه گذار فیس بوک Founderrs Fund، اسپیس ایکس، اسپایفای، اسانا، دیپ مایند نیز از سرمایه گذاران پروژه نورالینک می باشند.

هدف از ایجاد این پروژه چه چیزی است؟

در ابتدا هدف این پروژه کمک به افرادی که از نظر ذهنی و مغزی ناتوانی دارند و به نوعی فلج هستند بوده است نداشتند اما هدفی که امروزه مختصصان و فعالان این حوضه در رابطه با تراشه نورالینگ دارند ایجاد یک کامپیوتر در مغز انسان می باشد.

نظر ایلان ماسک در رابطه با تراشه نورالینک چیست؟

این تراشه همانند که ساعت هوشمند عمل می کند و فرد تنها با داشتن یک گوشی موبایل و اتصال ان به تراشه از طریق بلوتوث می واند هر کار و عملی که از ذهنش خطور می کند را انجام دهد

امتیاز دهید
fatemeh dhi

fatemeh dhi

فعالیت اصلی من تولید محتوا حوزه متاورس می باشد. در خدمت شما در بهترین سایت متاورس ایران یعنی متاورس یاب هستم.

0 نظر

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها